nieuws

Causerie chocolade en gastronomie

Terug naar overzicht

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLPLE_20101024_001

http://picasaweb.google.com/103865585545553560690/ChocoladeEnGastronomie?authkey=Gv1sRgCLrM4KjXgeSxGw&noredirect=1

De lijst van de voorgeschotelde lekkernijen ;

Een"retronasaal" proevertje van Grenade chocolade ( origine chocolade )
(= leren proeven en ervaren dat de neus een belangrijke rol speelt, kortweg het terugkeren van de geur in de mond )

Een voorgerechtje bij het aperitiefje van Banyuls likeurwijn was de chocoladelolly van foi gras en gedroogde ajuin snippers.
Daarna volgde Christmas bier ( Leroy-Boezinge) met het kaasje" oud Brugge Prestige"  ( Kaazanova-Ieper ) in een jasje van fondant-origine-chocolade 60%
Samen werd hierbij een praline gedegusteerd van dit voornoemde bier dat in een ganache werd gebruikt.
Dan was er het Kapittel dubbel bier samen met een kaasje " rodenbach-kaas " gepresenteerd, daarbij een praline dat werd opgewaardeerd met krieken en kapittel bier.
Bij dit schoteltje hoorde ook de lolly van rocque-fort kaas dat werd afgezet op zwarte exclusieve sesam uit Shanghai !!!

Het "digestiefje"  was een praline met enerzijds een mousse van ricard-likeur en een ganache van lavendel.

Hoofdgerecht was een gevogelte reepje in een aangenaam sausje van Vandouvan curry samengebonden met een origine melk-chocolade,
samen gebracht op een schoteltje met een frietje van toastbrood en een praline van gecarameliseerde ananas en vandouvan-ganache.

Tussengerechtje onder de vorm van twee pralines ; nml. een mango-kurkuma combinatie ( volgde de curry smaken van het hoofdgerechtje op )
en daarbij werd er nog een verfrissend pralientje van citroengras geproefd.

Bij de koffie die meer dan welkom was werd er een chocoladelepeltje met amandel-likeur geserveerd.
( koffie van het huis koffiebranderij Deprez uit vichte " viva sara )

Het dessertbordje bestond uit ;

-          chocolademousse van een afrikaanse blend van fondant-origine chocolades afgewerkt met speculoos-crunch
-          panna cotta van vanille en citroengras met een ganache van frambozen en afgewerkt decor van rode bes
-          merveilleux van het huis calinor , allomgekende patisserie in een passende merenque gebracht
-          Vanille-mini cake

>>En niet te vergeten de betoverende Dame- blanche die uit de madagascar-origine chocoladebol tevoorschijn kwam bij
het overgieten met de warme chocolade-saus.


De gebruikte chocolades deze avond waren oa.
Grenade  60% ( cacaomassa )
Satongo  72,2% "
Arriba  39% "
Madagascar  66% "
Huisreceptuur van fondant chocolade van 59,60 % "
Huisreceptuur van witte chocolade  28% (cacaobestanddelen)